TravelAustralia.dk © 2010-2015. Kontakt | Sed vulputate

TravelAustralia.dk
Share on Facebook Share on Twitter Share via e-mail Print Share on Delicious Share on Digg Share on Google Bookmarks Share on LinkedIn Share on LiveJournal Share on Newsvine Share on Reddit Share on Stumble Upon Share on Tumblr

Sydney og New South Wales

Sydney er den største, ældste og mest internationale by i Australien, med et misundelsesværdigt ry som en af verdens smukkeste og mest levende byer.


Sydney er beliggende på den sydøstlige kyst af Australien og fungerer som hovedstad i staten New South Wales.


Byen er  fyldt med historie, natur, kultur, kunst, fashion, mad, design og ikke mindst utallige kilometer af kystlinje med flotte sandstrande. Byen er også hjem for Sydney Operahouse og Sydney Harbour Bridge, to af de mest kendte storby ikoner på planeten. Sydney er i sig selv naturligvis også blandt de mest populære turistmål i Australien.


Sydney er en global storby og et vigtigt finanscentrum i Oceanien. Sydney var vært for de Olympiske Lege i 2000, og fortsætter med at tiltrække store internationale arrangementer.


Byen er omgivet af natur og nationalparker, som du vil finde helt ind i forstæderne og langs havnens kyster. Sydney har et ret kompakt centrum, der er omgivet af henslængte forstæder, der tilsammen danner et enormt byområde.


Sydney’s seværdigheder

Vigtigste attraktioner: Sydney Opera House, Harbor Bridge, Sydney Aquarium, The Rocks, Royal Botanic Gardens, Bondi Beach, Sydney Skywalk, Taronga Park Zoo, osv.

Som en af de smukkeste og mest moderne byer i verden, tilbyder Sydney en unik oplevelse for alle besøgende.


Sydney Opera House og Harbor Bridge

Betragtes som ikoniske bygningsværker i Sydney, og er to turistattraktioner, du skal opleve på din rejse til Australien. Operahuset definerer nærmest Sydney. Det blev designet af den danske arkitekt Jørn Utzon i 1973. I dag, afholdes der mere end 3000 moderne og klassiske opera-forestillinger om året i Operahuset. Tage ned på Sydneys havnefront om aftenen, og se Operahuset når det er fuldt belyst – det er simpelthen fortryllende. Den store Sydney Harbor Bridge er beliggende nær Operahuset, og herfra du kan få nogle en fantastisk panoramaudsigt over Sydney.


Oplevelser – ubegrænset!

Sydney er kendt for sine spændende attraktioner. Besøg store hajer og stingrays i Oceanworld, som sikkert vil give dig kuldegys når du ser de knivskarpe hajtænder, blot få centimeter fra dig i bassinerne! Kan du lide højder og ubegrænset udsigt? Så tag en gåtur på Sydney Skywalk, en glasplatform, der er placeret i en højde af 260 meter over byen i Sydney Tower. Herfra kan du se hele Sydney og se landemærker som Operahuset og Harbor Bridge fra et helt nyt perspektiv. Fascineret af nattens vilde dyr? Så tag på en NAT safari i Taronga Zoo hvor efter en buffetmiddag, kan du gå nattesafari og endda bo i telt natten over.

New South Wales


New South Wales har endeløse uberørte strande, betagende naturvidundere og en af verdens mest berømte og livlige storbyer. Nyd udsigten fra toppen af Sydney Harbour Bridge eller tag færgen forbi operahuset til Manly.

 

Tag en dagstur til Hunter Valley’s vinmarker eller de romantiske Blue Mountains. Nyd livet og slap af på stranden i Byron Bay og se delfinerne lege i Jervis Bay’s klare vande. Cykelture og dykning på Lord Howe Island og besøg verdens ældste ceremonielle gravsted i Mungo National Park.


Rid på heste, vandre eller leg i sneen i Snowy Mountains, eller tag mod vest og nyd country musikken i Tamworth. Uanset hvad du vælger at se og opleve i New South Wales, vil du få oplevelser du aldrig vil glemme!

Find de billigste hoteller og hotels i Sydney

Med hotelsøgemaskinen Hotelscombined.com kan du sammenligne priser på overnatning i Sydney og resten af Australien og være sikker på at finde den laveste pris!

Hoteller i Sydney

Interessate fakta om Sydney

Smukke strande

Sydney er kendt for sin overflod af strande. De berømte strande giver dig ubegrænsede muligheder for, at tage en pause og forkæle dig selv, med i sjove aktiviteter såsom surfing, dykning, svømning eller blot nyde solen i sandet. En af de mest kendte strande er Bondi Beach, som er et kendt surf-spot. En anden populær strand kan være Newport Beach, som er en fantastisk familiestran, med mange legepladser, grill og en havpool. Gå også en hyggeligtur på Manly Beach’s hvide sand og det blå hav.

Shopping i Sydney

Der masser af shoppingsmuligheder i Sydney. Du skal besøge Chifley Plaza, David Jones, Queen Victoria Building, og Pitt Street Mall. I disse shopping centre finder du masser af butikker og restauranter, og du kan vælge mellem et bredt udvalg af fødevarer, tøj og andre sager.


Vejret i Sydney

Klimamæssigt ligger New South Wales i det der kaldes tempereret zone.


Området Great Dividing Range i den østlige del af staten, har stor indflydelse på klimaet, som er forskelligt fra kysten, højlandet, og det fladere land mod vest.


Sydneys klima er behageligt tempereret året rundt, med mere end 340 solskinsdage om året. I sommeren (december til februar) er den maksimale gennemsnits temperatur i Sydney ca. 26 °C.


Det kan også være ret fugtigt på denne årstid, med en gennemsnitlig luftfugtighed på 65 %. Den gennemsnitlige maksimale temperatur i vintermånederne (juni-august) er omkring 16 °C. Der falder mest nedbør i Sydney fra marts til juni.


Læs mere om forberedelse af rejse til Australien her